Expositie

Vlinders in beeld

Vanaf 12 april 2014 is de focus in ’t Pakhuis aan de Boelenhamsestraat 7 in Hemmen gericht op vlinders. ’t Pakhuis is geopend op zater- en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Op de zonnige dagen in maart -wat een geschenk zo vroeg in het jaar!- konden we de eerste vlinders al begroeten.

Vlinders spreken tot de verbeelding door hun teerheid, hun opvallende kleuren, hun opzichtig gefladder. Geen wonder dat ze symbool staan voor schoonheid, maar door hun kwetsbaarheid ook voor vergankelijkheid. Rupsen roepen gemengde reacties op, maar iedereen vindt vlinders mooi. Er is bijna geen tuin zonder vlinderstruik.

Geen wonder ook dat vlinders een geliefd onderwerp zijn in de fotografie. Een mooi voorbeeld daarvan is te zien in ’t Pakhuis in Hemmen.

Piet Buijs weet veel van vlinders. Maria Buijs fotografeert vlinders. Samen staan ze garant voor een mooie en verantwoorde tentoonstelling in een reeks van 30 foto’s. De tentoonstelling loopt van 12 april tot 27 juli.

’t Pakhuis organiseert in die tijd ook nog allerlei activiteiten rond het thema vlinders.

* 23 mei is er een lezing door dhr. en mevr. Buijs over “hun” vlinders.

* Wij hebben spelletjes rond vlinders

* Er zijn informatie: folders, herkenningskaarten, en er draait een film van de vlinderstichting

* Op 13 juni gaan we op zoek naar vlinders van de nacht. Nadere informatie hierover volgt.

Speciale aandacht is er ook voor het werk van de onlangs overleden Ton Brink uit Zetten. Ton had beroepshalve verstand van insecten, maar zijn beroep was ook zijn hobby, zijn passie. Dit is zichtbaar in de zorgvuldige en liefdevolle manier waarop hij in de loop der jaren een collectie opbouwde van vlinders en andere insecten, nauwkeurig opgezet en gedocumenteerd. Een deel van die collectie is ook te zien op de tentoonstelling.

’t Pakhuis heeft ruimte om wisselende exposities in te richten en als u er dan toch bent dan kunt u ook een bezoek brengen aan het permanente gedeelte. Hier wordt aandacht geschonken aan verschillende aspecten van cultuur(historie), natuur en milieu. Dit alles in educatieve en vaak interactieve vorm.

’t Pakhuis is gevestigd aan de Boelenhamsestraat 7 in Hemmen. Het ligt midden op het landgoed te midden van een groot wandelpadennet, dat zich uitstekend leent voor een flinke gezonde wandeling, aansluitend of voorafgaand aan Uw bezoek, dat kosteloos is.