Expositie

Vanaf zondag 16 november organiseert ’t Pakhuis aan de Boelenhamsestraat 7 in Hemmen een expositie met als thema “Oorlog en Evacuatie in de Midden-Betuwe 1944-1945”. Deze expositie is ook te bezichtigen op 23 en 30 november, steeds vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.

In samenwerking met de Historische Kring Midden-Betuwe worden een groot aantal afbeeldingen uit die tijd in ’t Pakhuis getoond, die vergezeld gaan van teksten en oude landkaarten om de situatie uit die tijd te duiden. De bevolking van deze streek (het gebied tussen Heteren, Hemmen en Herveld) werd in die tijd geëvacueerd, in veel gevallen zelfs meer dan één keer. Ook hiervan zijn afbeeldingen aanwezig.
In ons auditorium wordt relevant filmmateriaal getoond en leden van de Historische Kring zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Eventueel kunnen groepen van tenminste 10 personen, die niet in de gelegenheid zijn om de expositie te bezoeken tijdens de openingstijden, zich melden op telefoonnummer 0488-452140. Wij zullen dan een mogelijkheid zoeken om die groep op een ander tijdstip te ontvangen.

Wellicht is dit tevens een goede gelegenheid kennis te maken met ons ontmoetingscentrum. In ’t Pakhuis verzorgen wij permanent voorlichting over Cultuurgeschiedenis, Natuur en Milieu, toegespitst op het gebied in en rond de Heerlijkheid Hemmen. Deze onderwerpen zijn ook zeer geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Tegen een geringe vergoeding schenken wij een heerlijke kop koffie of thee en voor de kinderen hebben wij een glaasje limonade.

’t Pakhuis is voor iedereen gratis toegankelijk.