Expositie Botanische Tekeningen, oog voor detail

Op zaterdag 9 mei 2015 om 14.00 uur opent bezoekerscentrum ’t Pakhuis aan de Boelenhamsestraat 7 in Hemmen een expositie over Botanisch tekenen. Naast deze expositie verzorgen wij op 30 mei a.s. een workshop over dit onderwerp. Ook op 9 mei kunnen wij belangstellenden voor die workshop nadere inlichtingen verstrekken in ’t Pakhuis. Op onze website verschijnt binnenkort meer informatie over deze workshop.

De expositie is aanwezig tot begin augustus van dit jaar en is, naast 9 mei, iedere zondag te bekijken van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar.

Ongeveer  250 jaar geleden is men begonnen met de naamgeving van planten. Linnaeus is toen gestart met het maken van een indeling van het plantenrijk. Hierbij krijgt iedere plant twee namen. Maar het werk is nog lang niet klaar en tot op heden zijn taxonomen (iemand die planten en dieren classificeert) over de hele wereld bezig met de naamgeving van planten en het beschrijven van nieuwe soorten. Als een plant een (nieuwe) naam heeft gekregen wordt dat gepubliceerd  in een wetenschappelijk tijdschrift. Bij die publicatie hoort een uitgebreide plantbeschrijving en een botanische tekening. Op die tekening zijn alle kleine, kenmerkende details te zien van de beschreven plant. Het maken van deze tekeningen vereist een speciale techniek en een gedetailleerde kijk op planten.

Wij nodigen U van harte uit deze bijzondere tekeningen bij ons te komen bekijken.