Expositie “Vogels in de nesten”

Op zondag 22 februari wordt in en rond ontmoetingscentrum ’t Pakhuis in Hemmen aan de Boelenhamsestraat 7 extra aandacht aan de vogels besteed. Op de eerste plaats openen we dan een expositie over de nesten van vogels. De naam van die expositie is dan ook “Vogels in de nesten”. Deze tentoonstelling loopt door tot 26 april.

Zoals iedereen wel weet bouwen vogels nesten. Dat doen ze niet zo zeer om er in te wonen: een vogelnest is in de eerste plaats een kraamkamer. Maar dat nest wordt op allerlei manieren bedreigd en vogels proberen zich tegen deze gevaren te verdedigen. De manier waarop ze dat doen varieert enorm. Onze expositie geeft daarover informatie. Als U nog een nestje heeft (niet uit een boom halen s.v.p.) neem dat dan mee. Dan maken we van ’t Pakhuis een kraamkliniek!

De enorme variatie van vormen waarin nesten worden gemaakt wordt belicht. Iedereen kent wel het klassieke kommetje van bijvoorbeeld de merel. Maar we kennen ook gesloten, hangende en drijvende nesten of nesten in holtes die spechten hakken in een stam. Voor die laatste categorie bieden wij hulp. De mezenkast is wel het meest voorkomende voorbeeld. De toegang voor de expositie is gratis. 't Pakhuis is geopend op zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur, na 1 maart van 13.00 tot 17.00 uur.